Игра време за развитие

ТАЗИ ИГРА В МОМЕНТА НЕ Е АКТИВНА

Проблеми по време на игри

Здравейте! Първо - пожелаваме Ви успех с играта! Моля, дайте ни разумно време за отговор или се опитайте сами да се справите с възникналите трудности. Постарали сме да дадем писмени решения на най-често срещаните проблеми. По време на тези игри получаваме няколко хиляди имейла и FB съобщения.

Как да участвам

Моля, прочетете внимателно http://aula.bg/blog/vreme-za-razvitie/

Не ми работи видеото

Кратко решение - ако сте на настолен компютър, преминете на броузера Chrome и ще сработи. https://www.google.com/chrome/

Установихме, че броузерът Chrome е с пакет от аудио/видео кодеци. Firefox и Opera също използват ядрото Chromium, но нямат всички аудио/видео кодеци. Това може да се види тук https://caniuse.com/#feat=aac Ако инсталирате пакет с допълнителни кодеци, то ще може да гледате през Firefox. Ако инсталирате Google Chrome е много вероятно да получите тези кодеци и Firefox да може да ги използва също.

Не мога да се логна или да се регистрирам

Ако сте потребител на aula.bg, то вече сте регистриран и в новата бета. Заради засилени мерки за сигурност, трябва да смените досегашната си парола. Системата ще Ви укаже, че въвеждате грешна парола. Натиснете върху 'загубена парола', за да Ви изпрати код в имейла. Много е вероятно, ако пощата Ви е в abv, получването на нашия имейл да отнеме часове. Предлагаме Ви и друго решение, което сме показали в отговор на следващия проблем.

Не получавам код за загубена парола в имейла

Отидете в Aula.bg версия 1 https://aula.bg и докато сте логнати там, отворете горното дясно меню. Ще видите бутон "Aula.NET Бета", с който може да влезете в новата версия директно.

Забравил/а съм си паролата и за версия 1 на aula.bg

В такъв случай, ако не получавате код за загубена парола и искате да влезете веднага, опитайте през Google или Facebook. Ако там сте регистриран/а със същия имейл, системата ще Ви разпознае и ще се логнете с Вашия потребител.

Изгледах 10 урока и не мога да отворя модул 2

Някои курсове имат само по един отключен за проба модул. Може да гледате пробни уроци от друг курс, за да получите наградата.

Има ли значение от кой курс гледам уроците ?

Няма значение, всеки гледан урок се отброява. Не е задължително наградата да се ползва за курса, от който са изгледаните уроци.

Имам проблем с коректното отброяване на уроците

Има система за сигурност, която наблюдава дали потребителят гледа уроци или просто е отворил 20 таба едновременно и е натиснал play. Тази система понякога се активира неволно и може да не отчете някой Ваш урок за изгледан. Имайте предвид, че трябва да стигнете до края на урока - след всички въпроси. Тоест, до момента в който се покаже бутон 'Следващ урок'

Изгледах безплатните уроци от курса, пише ми, че имам само 17 гледани урока

Някои курсове са по-малко от 20 урока, а и заради системата ни за сигурност съществува вероятност да не са се отброили всички уроци. Може да гледате още 3 от други курсове. След това ще сте в състояние да изберете курс, който да активирате.

Изгледах 20 урока и след това ми се появи отстъпка за 50лв?

Сигурни ли сте, че гледате уроците в новата Аула Нет? Версия 1 на Аула.бг няма капацитет да поеме натоварването и за това е изключена от играта. Пишете ни на aula.bg, за да намерим решение на проблема.

Нали уж беше безплатен, защо ми иска 199лв?

Попаднали сте на страницата за закупуване на курса. Курсовете по принцип са платени. Единствено в момента тече игра, с която могат да бъдат спечелени, напълно безплатно, ако изгледате 20 урока в новата версия. По-подробно тук: http://aula.bg/blog/vreme-za-razvitie/

Изгледал съм 20 урока, но ми показва, че съм гледал 0

Уверете се, че ги гледате в новата версия на Аула Нет. Игрите работят само там. Проверете дали сте регистриран/а в Аула Нет и всеки път влизате с един и същ потребител? Може би сте изгледал/а уроците, регистрирани с друг имейл? Уверете се, че стигате до края на урока и виждате надписа 'Следващ урок'? Ако сте опитали всичко и все още не отброява уроци, моля, пишете ни на maria@aula.bg.

Изгледал съм уроците в старата версия на Аула.бг

Играта е само в новата Аула бета. Все пак ще направим изключение. Ще прегледаме гледанията ръчно и ще ви дадем 1 кредит, който може да ползвате в новата. Пишете ни на maria@aula.bg

Кога получавам награда?

Наградата - т.нар. курс кредит- получвате в момента, в който спечелите играта - след като изгледате 20 от 20 урока.

Изгледах 20 урока, сега как да получа достъп?

Изберете курс и натиснете бутона 'Купи с КУРС КРЕДИТ'.

Как да използвам наградата КУРС КРЕДИТ за активиране на курс?

Изберете курс и натиснете върху 'Купи с КУРС КРЕДИТ'. Ако имате кредит, срещу него получавате курс по Ваш избор и кредитът ще бъде консумиран. В обратния случай- при нулев кредит- ще получите съобщение, че не Ви достига.

Активирах грешен курс, може ли да го сменя?

В момента нямаме система за това, но ще се опитаме да Ви помогнем. Пишете на maria@aula.bg и до няколко дена ще ви върнем кредита, за да може да активирате друг курс.

Изтича ли КУРС КРЕДИТ-ът?

Кампанията за получаване на безплатен курс е създадена с цел подпомагане на хората, поставени в изолация заради извънредното положение в страната. За да избегнем злоупотреби от различно естество, например - потребители, регистриращи се с десетки различни имейли и събиращи кредити, които възнамеряват да използват с години, КУРС КРЕДИТ-ът следва да бъде оползотворен до 2 месеца от спечелването му.

Кога изтича безплатният курс, активиран с КУРС КРЕДИТ?

Курсът, активиран с кредит, изтича след 2 месеца, освен ако изрично не е упоменато друго.

Ще получа ли удостоверение за спечелен безплатно курс?

В новата Аула.нет все още няма удостоверение, но сме в процес на разработването на дигитални такива. Тези удостоверения, ще са в Аула.нет профилната Ви страница, която ще показва всички преминати курсове от всички сървъри в мрежата без изключение. Тези удостоверения са гарантирани с репутацията и системите за сигурност на Аула.нет. Аула.нет е в пролята си на авторитетен регистър на удостоверения, който гарантира, че всеки сървър и потребител получава еднакви условия. В допълнение, ще гарантираме, че удостоверенията не се променят или изтриват, дори и от нас, като използваме публичен криптографски блокчейн, с който може да се валидира поредността, данните и валидността на всяко удостоверение.

Аула.нет удостоверенията, не трябва да се бъркат с удостоверенията на отделните обучителни центрове в мрежата. Всеки обучителен център може да изадава собствени такива, които да ги регистрира в различни институции.

Виждам черен екран и няма бутони

Проблема най-вероятно е, че броузера е кеширал стара версия и нещо се е объркало. За да премахнете кеша, въведете следното в адресното поле на Chome chrome://settings/siteData От там потърсете "aula.net" и натиснете на кошчето до него. След това отворете сайта и всичко трябва да е нормално.